Åländsk bokmässa 2022

Hallå bokvänner, efter ett inledande arbete i all tysthet har Ålands litteraturförening nu glädjen att presentera temat för höstens bokmässa som ordnas lördagen den 19.11.2022 klockan 11-16 i Alandica.

Åländsk bokmässa 2022 ”Vad du är rik min hembygds ö – förenad för fred”

Arrangörer: Ålands litteraturförening i samarbete med Ålands fredsinstitut

Åland har ett rikt kulturliv, och hundraårsjubiléet till ära vill vi särskilt lyfta upp det kulturbärande ideella arbete som görs av hembygds- och andra föreningar på gräsrotsnivå, inte minst genom att dokumentera både historia och nutid. Det är viktigt att vi som folk och nationer minns vår historia, att förneka historien bäddar för konflikter; i värsta fall leder det till krig. Därför är freden bokmässans andra tema i år. Och som alltid presenteras den aktuella åländska utgivningen både i scenprogrammet och på utställningen.

Mässans koncept följer de två tidigare årens. Utställningen breder ut sig över två våningar, scenprogrammet hålls i Auditoriet och streamas på litteraturföreningens Facebook-sida. Detta är en första puff för mässan, notera datumet och se fram emot mera information i augusti, när det konkreta arbetet rullar igång. Hjärtligt välkomna!

Kontakt: bokmassan@litteratur.ax

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: